Sölje Camping

Om oss

Vackra solnedgångar i västra Värmland

Knappt en halvtimme söder om Arvika, knappa timmen norr om Säffle ligger Sölje Camping, en av landets fina campingplatser, belägen vid Stora Lesjön.

Anläggningen ligger i västerläge och är känd för härliga solnedgångar. Vidare är det en mycket familjevänlig och trygg campingplats. Vi befinner oss i en natur med härliga bär- och svampskogar, ädelfiskevatten med öring och regnbågsforell och många kulturella sevärdheter. Tänk bara att sitta still, inandas frisk härlig skogsluft, höra fåglarna sjunga och känna vindens smekningar är värt ett besök hos oss.

Här finns 15 självhushållningsstugor med totalt 43 bäddar (2-5 bäddar). Alla med ett mindre kök och utsikt över sjön. Vi har ett 60-tal tält- och husvagnsplatser varav 48 med eluttag. Campingplatsens servicebyggnader har duschar och toaletter, handikappdusch, handikapptoaletter, kök, tvättmaskin och tumlare. Nere vid sjön finns en bastu med panoramafönster.

Mycket att göra – på campingplatsen och i närheten Aktiviteter på Sölje Camping under sommaren består bland annat av minigolf, boule och bordtennis. Vidare finns en stor bollplan för andra aktiviteter som bollspel, kubb med mera. Ta en sväng till receptionen så hjälper personalen er med det ni behöver. Roddbåtar, kanoter och cyklar finns för uthyrning. Vi är den lilla campingen med det stora barnvänliga lekområdet mitt i centrum. Studsmatta för de större och sandlåda med klättertorn för de mindre sida vid sida. Sommaren höjdpunkt är simskolan som med sin kunniga personal huserar hos oss tre veckor under sommaren. Skulle vädret mot förmodan inte locka till utomhus aktiviteter så finns möjligheter till både pyssel och spel i vår konferensbyggnad vid receptionen.

På campingen finns flera grillplatser man får utnyttja. Hämta lite ved och mys vid brasan när solen går ner eller varför inte passa på att boka bastun när kvällen nalkas. Med fönster ut mot sjön kan man njuta av lite extra värme och efteråt ta sig ett dopp från bastubryggan. Sölje Camping är ju familjens camping och självklart ska de fyrbenta ha möjlighet att få svalka sig i vårt hundbad.

På campingplatsen genomförs olika aktiviteter under sommaren och börjar med midsommarfirande med stångresning och lekar. Första lördagen i juli genomförs en stor familjefest och i början av augusti ett knytkalas i kräftans tecken.

I nära anslutning till Sölje Camping finns ett stort antal ädel- och allfiskevatten att välja på. I Stora Lesjön är det gott om abborre och gädda. Abborrar på 1 kg och gäddor på 8-9 kg är ganska vanlig fångst. Vill du prova på ädelfiske finns flera fina fiskevatten inom 5 – 10 km avstånd. Efter storfångsten finns det möjlighet att få sin fångst rökt i campingens fiskrök. Fiskekort finns att köpa i receptionen.

I Västvärmland finns sevärdheter och aktiviteter av många slag. Utflyktsmål och kulturella sevärdheter värda att nämna är Glava Glasbruk, Glava hembygdsgård med örtagård, Sölje Hembygdsgård med museum från Republik Åsentiden och café Arve samt Rackstamuseet i Arvika. Under en vecka i juli pågår Gammelvala i Brunskog, där visas hantverkstekniker och traditioner som fanns förr. I Klässbol finns det berömda Linneväveriet, Kunglig Hovleverantör av exklusivt bordslinne, och Kaffekvarnen utsedd till en Sveriges bästa caféer av White Guide.

Eller varför inte göra en vandring i Glaskogens naturreservat som, med sina 30 mil vandringsleder, är länets största reservat. Reservatet har vildmarkskaraktär och natursköna miljöer och det finns både älg och varg. Allt inom några mils radie.

Närmaste tätort är Glava, 12 km norr ut. Där finns välsorterad lanthandel, bensin- och servicestation och en pizzeria.

Välkommen till Sölje Camping!